Supporterhusets donation till Ronald McDonald Hus i Lund!

Ett hus hjälper ett annat hus

I snart 2 år har Supporterhuset sålt t-shirts och barnkläder med motivet av målgesten som blev ett tifo. Markus Rosenbergs ikoniska hyschning har varit en av Supporterhusets mest sålda artiklar.  

Mikael Jönsson, verksamhetsansvarig Supporterhuset:

”Vi har sett en stark ökning senaste 6 månaderna och fick fylla på i några storlekar, nu kommer vi dock sluta sälja motivet på kläder, det enda som skulle kunna ändra det beslutet är om huvudpersonen förlänger ett år till.”

För varje sålt plagg har 50 kr öronmärkts till Ronald McDonald Hus i Lund, där Markus Rosenberg har ett stort engagemang. I Ronald McDonaldhus kan familjer med svårt sjuka barn bo under tiden de vårdas på sjukhuset intill.

Erik Lindberg, aktiv i Supporterhusets shoputskott:

”Vi visste redan från början att motivet skulle sälja. Det representerande hela eran med Markus som kapten. Vi kände att vi ville ge något tillbaka till Markus och beslutade därför att hjälpa ett annat hus som ligger honom varmt om hjärtat. Dessutom kläckte vi idén att en köpare av plagget skulle ha chansen att vinna en padelmatch med Mackan, allt för att maximera intäkterna.”

Mikael fyller i:

”Totalt sett har vi inbringat 22850 kronor till Ronald McDonald Hus genom den här försäljningen, även överskottet från insamlingen till hyllningsflaggor i samband med Markus sista hemmamatch har inbringat ytterligare 17364 kronor”

Vinnare av padelmatchen är: Matilda Nilsson! Stort grattis, hör av dig till Supporterhuset för mer information.

Supporterhusets shoputskott

Shoputskottet består av ett 10-tal medlemmar som tillsammans arbetar ideellt för att ta fram kläder och andra produkter som andas Malmö FF och Malmö. Intäkterna från Shopens verksamhet är en stor del till hur verksamheten i Supporterhuset finansieras. Om du är intresserad av att gå med i shoputskottet kan du maila info@supporterhuset.se och berätta varför just du skulle passa bra i utskottet!

Om Supporterhuset

Supporterhuset är en ideell förening med ett syfte som går ut på att fånga upp MFF-supportrar i alla åldrar med intresse för fotboll och kanalisera deras energi och engagemang i en positiv riktning.

Supporterhuset handlar om att skapa en fysisk mötesplats där MFF-supportrar kan träffas och verka under goda förutsättningar. Supporterhuset vill verka för den goda supporterkulturen, ta ett socialt ansvar och öka engagemanget kring Malmö FF. Supporterhuset drivs som en ideell förening och är en fristående organisation.

www.supporterhuset.se

Om Ronald McDonald Hus

Vårt hus ska fungera som ett hem hemifrån.

Vårt Ronald McDonald Hus ligger ett par minuters gångväg från Barn- och Ungdomssjukhuset. I Huset får våra familjer möjlighet att landa.

Här kan alla få laga sin egen mat, tvätta, koppla av i en hemlik och trygg miljö. Att få möjlighet att samla kraft mellan de tuffa behandlingstillfällena på sjukhuset är viktigt för både föräldrar och barn.

 I Huset träffar man också andra anhöriga i liknande situation och får möjligheter att dela erfarenheter med varandra

Ronald McDonald Hus i Lund ägs och drivs av en icke vinstdrivande stiftelse och har en styrelse bestående av representanter för sjukhuset, föräldraföreningen Hjärtebarnsförbundet samt McDonald’s.

www.ronaldmcdonaldhus.se

Donation Ronald McDonald

Engångsgåva:

Välj att betala med Swish 900 70 22, betalkort eller Bankgiro: 900-7022 /

Postgiro: 90 07 02-2.

Markus Rosenberg:

”Ett fantastisk och härligt initiativ. Kul att ett hus kan stötta ett annat hus. Jag vet hur mycket detta betyder för verksamheten och barnen i Lund. Jag ser fram emot padelmatchen!”