Om Supporterhuset

Vad är Supporterhuset?

Supporterhuset finns till för att nå MFF-supportrar och människor i alla åldrar med det gemensamma intresset för fotboll. Vi vill ta tillvara på människors energi och engagemang som skapar de positiva krafterna i supporterskapet. Supporterhuset handlar om att skapa en fysisk mötesplats där MFF-supportrar kan träffas och skapa en gemenskap. Vi vill arbeta för den positiva supporterkulturen, ta ett socialt ansvar och öka engagemanget kring Malmö FF. Supporterhuset är en ideell förening, som verkar för att ge människor ett syfte och en identitet.

På ståplats på Malmö Stadion trängs ungdomar från alla delar av Malmö. Fotbollen är en mötesplats och ett unikt rum för spontan och levande integration, som motverkar fördomar och skapar en gemenskap som är svår att hitta någon annanstans. Supporterhuset vill ta vara på krafterna och energin som skapas i den gemenskapen och hjälpa våra medlemmar att använda dem på ett konstruktivt sätt. Vi vill ge människor möjlighet att använda sina färdigheter och sin kreativitet till något positivt, och samtidigt förebygga att de hamnar i negativt och destruktivt beteende. Vi vill också arbeta normbrytande och inkluderande för att skapa en ökad förståelse i olika samhällsfrågor. Det gör vi bland mycket annat genom att ordna gästföreläsningar, workshops och studiegrupper av olika slag för våra medlemmar.

Sociala projekt som tar avstamp i fotbollen har drivits även i andra delar av Europa med mycket goda resultat. I Tyskland finns så kallade ”Fan Laden” (supporterhus) där fotbollsklubbar och kommuner tillsammans driver en verksamhet som tilltalar supportrar med olika slags bakgrund och erfarenheter. Det gör att man kan fånga upp ungdomar på glid och istället ge dem ett positivt sammanhang samtidigt som man minskar grogrunden för våld och huliganism, inte bara inom fotbollen – utan i hela samhället. Just därför vill Supporterhuset inte främst arbeta med fotbollsrelaterade projekt, utan med projekt som gör skillnad i hela samhället.

Café och shop

På Supporterhuset möts varje dag människor som är engagerade i fotboll och Malmö FF och umgås, syr flaggor, tar fram tifon och håller möten. Vi vill vara en levande mötesplats där du alltid känner dig välkommen.

Supporterhusets café

Varmt välkommen in på Supporterhuset för att fika, snacka fotboll, supporterskap och allt mellan himmel och jord!

Ta en avkopplande fika och njut av en kopp rykande bryggkaffe eller espresso, och något sött därtill. Är du mer hungrig får du inte missa Supporterhusets lunchwraps! Varje vecka tar vi fram en ny meny som alltid innehåller ett kött- eller fiskalternativ och ett vegetariskt alternativ för 69:-. Passar du på att bli medlem i föreningen för 100:- per kalenderår så ingår, förutom övriga medlemsförmåner, alltid en 33 cl dricka till din wrap!

Wraps erbjuder vi tisdag till fredag. Om du vill beställa wraps till arbetsplatsen, mötet eller festen så tveka inte att höra av dig!

Verksamhet

Vi arrangerar allt från gästföreläsningar, workshops, studiegrupper och ungdomsverksamhet för våra medlemmar.

Har ni frågor, tveka inte att kontakta oss. 

Mejl: info@supporterhuset.se
Telefon: 0721-604727

Supporterhusets stadgar – klicka här