Vad är Supporterhuset?

Supporterhuset är en ideell förening med ett syfte som går ut på att fånga upp MFF-supportrar i alla åldrar med intresse för fotboll och kanalisera deras energi och engagemang i en positiv riktning. Supporterhuset handlar om att skapa en fysisk mötesplats där MFF-supportrar kan träffas och verka under goda förutsättningar. Supporterhuset vill verka för den goda supporterkulturen, ta ett socialt ansvar och öka engagemanget kring Malmö FF. Supporterhuset drivs som en ideell förening och är en fristående organisation.

Omfattande sociala projekt med utgångspunkt i fotboll bedrivs på flera håll i Europa med mycket goda erfarenheter. I Tyskland är ett inslag s.k. ”Fan Laden” (supporterhus) där fotbollsklubbar och kommuner tillsammans driver verksamhet som attraherar supportrar med olika bakgrund och som därmed i ett positivt sammanhang kan fånga upp ungdomar på glid och minska grogrunden för våld och huliganism inte bara inom fotbollen utan i samhället i stort. Det sistnämnda är viktigt eftersom projekten inte i första hand ska ses som fotbollsorienterade utan samhällsorienterade. Vi vill kunna ge människor ett syfte och en identitet genom vår verksamhet. På ståplats på Nya Malmö Stadion trängs ungdomar från alla delar av Malmö med varandra. Fotbollen är en mötesplats och ett oöverträffat spontant och levande integrationsprojekt som bidrar till att avskaffa fördomar och främja gemenskap mellan människor.

Syftet med Supporterhuset är att erbjuda konstruktiva aktiviteter för besökarna. På så sätt ges besökarna möjlighet att använda sin energi, sina färdigheter och sin kreativitet till något positivt, vilket motverkar att de hamnar i negativt och destruktivt beteende. Vi vill även arbeta normbrytande och inkluderande tillsammans med våra medlemmar för att skapa en ökad förståelse i olika samhällsfrågor. Vi kommer bland annat att erbjuda våra medlemmar gästföreläsningar, workshops och studiegrupper av olika slag.

Café och shop

På dagarna fungerar Supporterhuset som en fysisk mötesplats för MFF-supportrar. Där människor som är engagerade i fotboll och Malmö FF kan träffas, umgås, sy flaggor, arbeta med tifo och anordna möten exempelvis.

Verksamhet

Olika kvällar arrangeras allt från gästföreläsningar, workshops, studiegrupper och ungdomsverksamhet som kommer vara öppet för våra medlemmar. Mer om vårt verksamhetsschema finner ni i vår kalender högst upp på sidan.

Har ni frågor, tveka inte att kontakta oss. 

Mejl: info@supporterhuset.se
Telefon: 0721-604727

Supporterhusets stadgar – Klicka här

ÖPPETTIDER


Tis 11-18

Ons 11-18

Tors 11-18

Fre 11-16

Lör 11-16

Sön-  mån Stängt

Avvikande öppettider:

29/12 Endast Uthämtning 16-19 av förbeställda orders

30/12 Endast Uthämtning 12-15 av förbeställda orders

Nyårsafton- Stängt

Nyårsdag- Stängt

2/1- Stängt

5/1- Endast Uthämtning 16-18 av förbeställda orders

6/1-Stängt

7/1 Endast Uthämtning 15-18 av förbeställda orders

8/1 Endast Uthämtning 14-16 av förbeställda orders

9/1 Stängt

Södra Förstadsgatan 79D, 214 20 Malmö