Anteckningar från medlemsmöte 12 september 2018

Medlemsmöte 12 september 2018
Supporterhuset

Styrelsen med Christian Bruun, Thelma Ernst och Johannes Claesson på plats samt verksamhetsansvarig Henrik Larsson presenterar sig själva och välkomnar alla till mötet.

Thelma går igenom vad som har hänt sedan årsmötet den 19 mars 2018 då Lena Petersson (ordförande) och Molly Kummel (kassör) tackades av och Christian Bruun (ordförande), Johannes Claesson (suppleant) och Kristin Svensson (ledamot) valdes in som nya.

Föreningen hade en massiv tröjförsäljning efter att Malmö FF vann den 20:e SM-guldsäsongen 2017 vilket bidrog med nödvändiga pengar in i kassan, men när nya samlades stod det klart att något måste göra för att säkra föreningens ekonomi. Det tidigare arbetet för att söka företagsmedlemmar intensifierades med ordförande Christian Bruun i spetsen.

På Supporterhuset fick vi under våren besök av MFF-legendarerna Olof Persson och Staffan Tapper för två föreläsningar om Olof Perssons tränarroll i MFF samt om den nylanserade boken Bosse, där Staffan Tapper berättade om hyllningsboken till den störste – Bosse Larsson. Malmösystrar arrangerande en mycket uppskattad stadskamp för andra året i rad med fina priser och nördiga MFF-anekdoter. Under vår och sommar har alla MFF:s bortamatcher i Allsvenskan visats i våra lokaler, ofta i kombination med materbjudanden som taco och pizzabuffé. Supporterhuset har återigen stått som arrangör för monteringen av stolar på ståplatssektionen på Stadion. Detta gjordes inför Europaspelet och utfördes ideellt av flera eldsjälar. Föreningen har också för tredje året i rad arrangerat en pop-up flaggverkstad på Malmöfestivalen. Det börjar bli ett riktigt uppskattat, återkommande inslag på festivalen.

Christian tar vid och pratar vidare om det ekonomiska arbetet.

Ett koncept för ”företagsmedlemskap” togs fram och presenterades på Restaurang 1910 vid hemmamatchen mot IFK Norrköping, tillsammans med en presentationsvideo gjord av Fabian Kruuse. Presentationen har resulterat i att Supporterhuset har kunnat knyta tills flera företag som gått in med pengar för föreningens verksamhet.

Christian ber medlemmarna att kolla runt i egna kanaler och tipsa företag om att kolla in http://supporterhuset.se/foretagsmedlem/ för mer information. Företag kan bidra med 5000 kronor eller 15 000 kronor.

Henrik går vidare med att prata om vad som händer härnäst i verksamheten.

Närmast på agendan i september stod medlemsinitiativet ”Mesta mästarnas frö- och sticklingsbytarkväll” dagen efter medlemsmötet. Det blev en väldigt trevlig kväll där medlemmar med gröna fingrar kan ses och utbyta frö, sticklingar och kunskap med varandra.

I slutet av september ägde en konstutställning rum under Gallerinatten. Det var fotografen Lars Dareberg som tog med utställningen ”20 år med MFF” till våra lokaler. Utställningen kommer hänga fram till årskiftet. Här kan ni se bilder från kvällen.

Supporterhuset kommer också ha en unik studiecirkel med Staffan Tapper med inriktning på Malmö FF:s Europaäventyr 1978–1979. Mer information om detta fantastiska finns på vår hemsida.

Henrik berättar även om Supporterhusets nya logotyp och grafiska profil som Shoputskottet har arbetat fram. Han går även igenom de olika utskotten som föreningen har och som intresserade är välkomna att söka sig till genom att maila eller skriva på sociala medier.

Utskott:

– Shoputskottet
Arbetar mycket med merch och grafik

– Caféutskottet
Störst fokus på försäsongsmatcherna på IP med korvgrillningen. Kommer att satsa mer på att förnya caféverksamheten på huset framöver.

– Ekonomiutskottet
Skriver just nu ihop en ansökan till Allmänna Arvsfonden för ett projekt.

Thelma öppnar upp för diskussion och frågor. Finns det någonting Supporterhuset kan förändra? Vad hade ni velat se för aktiviteter i föreningen?

Konkreta förslag tas upp:

– Om Supporterhuset behöver hjälp så bör föreningen oftare lägga ut det i sociala medier och vara tydliga med vad det gäller

– Skapa en fysisk Att Göra-lista så att medlemmar kan komma till huset, kika på listan och kunna hjälpa till med någonting konkret

– Mer framförhållning på event

– Bygga en referensgrupp: olika MFF:are från olika delar av Stadion eller grupper/föreningar vill kanske ha ut olika saker av Supporterhuset

– Kolla på möjligheten att ta utställningen Fantastic Females om kvinnliga supportrar i Europa till Supporterhuset

– Satsa på någon form av lunch för folk som jobbar i stan, kan också vara mer riktat till företagsmedlemmarna

– Mer bord och stolar som ett riktigt café

– Tips på att bjuda in externa aktörer som ”tar över” cafédelen mot kostnad

– Tydliggöra utanför lokalen när man går förbi vad Supporterhuset är för något