VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2023

Styrelsens sammansättning under året:

Joakim Andersson – ordförande

Markus Dajcman – vice ordförande

Josef Nedstam – sekreterare

Frida Darfeldt – kassör

Agnes Gertten – ledamot

Marcus Svensson – ledamot

Linda Roos – ledamot

Mikael Winqvist – ledamot

Ebba Sigeback – ledamot

__________________________________________________________________

2023 har varit ett utmanande och spännande år. Ordinarie verksamhetsansvarig har varit föräldraledig delar av året och ersatts av tillfällig vikarie. Styrelsen var förberedd på att stötta vikarierande VA under tiden vilket fungerade över förväntan. Samtliga slöt upp och gjorde vad de kunde för att hjälpa till och bidra till att Supporterhuset skulle hålla en hög nivå och leva upp till förväntningarna föreningen har på sig. 

Oron i världen som präglat vårt samhälle har märkts även på Supporterhuset,  föreningen har dock stått stadigt med stöd i sin värdegrund och sina stadgar. 

Den 3 mars bjöd föreningen in sina medlemmar till årsmöte. Årsmötet röstade igenom valberedningens förslag, och samtliga nio platser i styrelsen tillsattes. Det fanns inga motioner att behandla.

Föreningens företagsmedlemmar fortsatte att stötta Supporterhuset under 2023, antalet uppgick till 24 stycken. Likaså fortsatte våra medlemmar att stötta oss – medlemsantalet 2023 uppgick till 808 stycken.

Under året har föreningen fortsatt sitt arbete med sina utskott och engagemanget i dessa. Styrelsen ser fortsatt en utmaning i att engagera sina medlemmar och dra nytta av den potential som finns hos medlemmarna. Mycket av arbetet har varit mer eller mindre beroende av ett omfattande engagemang från styrelsens representanter i de olika utskotten. Shoputskollet, Kulturutskottet, Evenemangsutskottet, Sociala engagemangsutskottet och Marknadsutskottet har alla arbetat på och levererat utifrån sina förutsättningar. Samtliga utskott har varit aktiva under hela året och synts i föreningens sociala kanaler samt vid olika evenemang.

  • Shoputskottet har arbetat med föreningens basutbud av kollektioner genom att förnya designer och ta fram nya artiklar. Skyline-, Skyblue- och Malmökollektionen har bevarats, förfinats och moderniserats. Bossekollektionen har utökats, en tillfällig “FLABBEN knäppskalle” skulle visa sig bli succe, en “seriesegertröja” med anledning av damernas serieseger och avancemang i seriesystemet är exempel på produkter som levererats under året. Vidare har en ny kollektion fått fäste, trycket MALMÖ sprunget ur Eric Perssons handstil, har fått fäste och skapat intresse. Samma typsnitt fick äran att pryda guldtröjan efter herrarnas SM-guld. En tryggare och stabilare kontakt har skapats med Admiral vilket har resulterat i en rad nya produkter. 
  • Kulturutskottet: Föreningen har fått in tre ansökningar om medel för att möjliggöra aktiviteter kopplat till läktaren. Styrelsen har behandlat och godkänt dessa. Det har dock inte resulterat i utbetalda medel. Fonden står kvar och växer enligt beslut med 10% av föreningens vinst på verksamhetsåret. Med stöd i kulturutskottet har det producerats en serie poddavsnitt – “Från läktaren”. Aktiviteter i flaggverkstaden har styrts upp av utskottet i form av flagghjälp på lördagar samt flaggmeck på påsklovet och sportlovet. Under våren bjöd utskottet via föreningen in till medlemsmöte. 
  • Evenemangsutskottet planerade och genomförde tre evenemang. Maxim Khalil och Henrik Rydström besökte Supporterhuset inför säsongsstarten. Ett välbesökt och uppskattat evenemang. Med anledning av 45-års jubileum av MFF:s europaäventyr skapades ett evenemang i tre delar för att uppmärksamma vägen till finalen i München. Medlemmar i föreningen har under evenemangets första två delar delat med sig av upplevelser och minnen. Tredje träffen genomförs under våren. Linda Hedenljung besökte Supporterhuset och pratade om sin bok “Faktura luft”. Evenemangsutskottet avslutade året med föreningens årliga julmarknad med representanter från damlaget som gäster samt en välbesökt mellandagsrea. 
  • Sociala engagemangsutskottet har under året dragits med ett sviktande engagemang. Arbetet i utskottet möjliggör föreningens samarbete med Grundskolefotboll mot rasismer. Föreningen har deltagit i delar av grundskoleförvaltningens gemensamma träffar med stadens skolor samt skapat flaggor tillsammans med eleverna. På initiativ från utskottet anmälde Supporterhuset ett lag till MFF Supports årliga fotbollsturnering “Alex minne”. 
  • Marknadsutskottet har under året förvaltat stora delar av våra företagsmedlemmar vilket genererat både förmåner och likvida medel för föreningen, inför 2024 ändras strategierna något för att möta de tuffa förutsättningar inflationen kommer med.

Under året genomförde föreningen flera stolsmonteringar samt ett antal grillningar på “Hörnan”, damernas matcher samt svenska cupen – allt på uppdrag av MFF. Vidare serverades lättare fika på en del av MFF:s träningsmatcher.

Cafédelen har levererat kaffe och wraps till husets besökare samt “Sill i season” till jul.

Under året infördes nya öppettider för att öka tillgängligheten i butik och café.

Supporterhuset var närvarande på ståplatstorget med försäljning av merch på samtliga av herrarnas hemmamatcher. 

Supporterhuset uppmärksammade “Fotbollströjefredag”. Föreningen inbringade 9075:- till förmån för barncancerfonden.

Föreningen har deltagit i MFF:s event “Laget för alla”. Under tre välbesökta tillfällen i olika stadsdelar i Malmö sprayades det flaggor.

Vidare har Supporterhuset arrangerat ett “Sommarhäng” samt en “Frö- och sticklingbytardag”.

Supporterhuset, via styrelsen och verksamhetsansvarig, vill slutligen tacka våra medlemmar, utskott och alla som hjälpt oss under året. Styrelsen vill också rikta ett särskilt stort tack till vår verksamhetsansvarig Mikael Jönsson, vikarierande verksamhetsansvarig Mathilda Heister samt vår timanställda personal för allt de har bidragit med till föreningen under året.