Gästföreläsning: Mohammed Culum – Från Sevedsplan till CL

21/2 - 18:30 - 20:00


Alla känner till Zlatan Ibrahimovics resa från Rosengård till Champions League.

Rätt få vet att Malmöfotbollen även fostrat en domare som förra året fullföljde sin egen resa från Seved och Sofielund till Champions League.

År 2015 vad ett händelserikt år för den 33-årige Mohammed Mehmet Culum. Den 9 december fick Mohammed gå på linjen som assisterande domare när Dinamo Zagreb mötte Bayern München i den mest prestigefyllda klubblagsturneringen av dem alla. Han är sedan länge varit etablerad i allsvenskan.

Mohammed berättar till Skånesport.se:

– Då fick jag äntligen debutera i Champions League, som assisterande domare nummer ett, säger Mohammed Culum.

Mohammed Mehmet Culum växte upp på Rasmusgatan i Sofielund, en adress som i riksmedia förknippas med Seved, problem, skottlossning och allt möjligt ont. Mohammed tycker som de flesta Malmöbor att det är rejält överdrivet.

Jag hade en bra uppväxt både där och på Sofielundsskolan. Mina föräldrar bor kvar, jag är ofta där och min familj är oerhört viktig för mig. Att vara nio syskon och som jag ha fyra äldre bröder är heller inte fel när det gäller att skaffa sig tålamod och en förmåga att förhandla. Då vet man att man ibland måste linda in saker för att få sin vilja igenom, berättar han.

—-

21 februari kommer han till Supporterhuset för att berätta om en liten annorlunda proffskarriär än vad vi är vana att höra på Supporterhuset.

Våra gästföreläsningar är alltid gratis för våra medlemmar. Ett medlemskap kostar 50kr per kalenderår. Ni kan bli medlemmar på plats eller via vår hemsida.

21feb Mohammed Cullum