Föreläsning: Ungdomsproffs – vardag och (mar-)drömmar

4/12 - 18:30


Jesper Fundberg

Ungdomsproffs – vardag och (mar-)drömmar

Ett samtal utifrån forskning och erfarenheter om ungdomsproffs i fotboll 

Jesper Fundberg är forskare och lektor i idrottsvetenskap på Malmö universitet. Han har samtalat med och träffat unga män från Sverige som provat livet som ungdomsproffs i Europa under flera år. Jespers frågor rör hur ungdomsproffsens villkor och erfarenheter kan förstås i relation till en kapitalistisk fotbollsmarknad och i relation till maskulinitet: blir det lyckade unga män?

Per Ågren, sportchef för MFF Ungdom är på plats och ger sin bild av hur MFF jobbar med ungdomarna och deras kontrakt och värvningsförsök från de stora klubbarna i Europa.

Jeffrey Aubynn som skrev lärlingskontrakt med Bayern München som 19-åring, är på plats för att dela med sig av sitt perspektiv och sina erfarenheter.

Var? Supporterhuset, Södra Förstadsgatan 79D
När? Tisdagen 4 december 18:30

Medlemsskap i Supporterhuset:
Du kan bli medlem för resten av 2018 för 50 kr eller betala 100 kr (spara 50 kr) och bli medlem även för hela 2019. Från 1 januari 2019 höjs nämligen medlemsavgiften till 100 kr/vuxen. Medlemsskap för barn kommer även fortsatt vara 50 kr/kalenderår.

Som medlem får du tillgång till vår flaggverkstad, bibliotek, föreläsningar och andra aktiviteter. Framförallt så stöttar du oss i vårt gemensamma vidare arbete för att stärka supporterkulturen kring Malmö FF.